logo

4Dental BITE, een sterk duo!

4Dental Tandtechniek is aandeelhouder van het grootste en modernste tandtechnisch laboratorium van Zuidoost-Azië met bijna 700 medewerkers. 4Dental Tandtechniek kan daardoor het beste van beide werelden te combineren zodat u en uw patiënten kunnen profiteren van uitstekende kwaliteit tegen een aantrekkelijke, maatschappelijk verantwoorde prijs. 4Dental Tandtechniek werkt nauw samen met haar dochterondernemingen in Thailand.

Hexa Ceram

Toonaangevend in Thailand!
Hexa Ceram staat bekend om zijn uitstekende vakmanschap en hoogwaardige dentale toepassingen. Al ruim tien jaar levert het Thaise laboratorium zijn tandtechnische werkstukken aan klanten in Europa, Scandinavië, Noord-Amerika en Azië. Daarnaast vervaardigt Hexa Ceram voor 1500 tandartsen in Thailand tandtechnische werkstukken.
Hexa Ceram Company Limited werd opgericht in 1995 in Chiang Mai, een stad in het noordelijke gedeelte van Thailand en 700 km verwijderd van Bangkok. Eén van de vestigingen van deze onderneming biedt ruimte aan Lotus Dental, een CAD-CAM freescentrum.

De Thaise medewerkers van Hexa Ceram worden bijgestaan door toptechnici uit o.a. Nederland, België en Duitsland, die tevens verantwoordelijk zijn voor de begeleiding en eindcontrole van elk werkstuk. Hexa Ceram beschikt over de modernste productiefaciliteiten en verwerkt enkel hoogwaardige CE gecertificeerde materialen. Naast de hoofdvestiging in Chiang Mai zijn er ook vestigingen in Bangkok, Phitsanulok en Chang Rai.

Ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Hexa Ceram is bijzonder trots op zijn personeelsbeleid en is als enig laboratorium in Thailand gecertificeerd met de Thai Labour Standards 8001-2546. BITE Europe hecht veel waarde aan de manier waarop Hexa Ceram voor zijn medewerkers zorgt: een essentiële voorwaarde voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is er een uitgebreid pakket met sociale voorzieningen voor alle medewerkers van Hexa Ceram, waarmee het laboratorium een voorbeeldfunctie heeft verworven in Thailand.

Lotus Dental

Synergie met 4Dental Tandtechniek en Hexa Ceram!
Lotus Dental is een innovatieve CAD-CAM onderneming dat volgens de laatste CAD/CAM technologieën restauraties produceert uit verschillende materialen. Lotus Dental beschikt over verschillende scanners en software systemen om de aanwezige 8 freesmachines aan te sturen. Tevens beschikt Lotus Dental over een 3D printer voor de vervaardiging van digitale modellen uit bijvoorbeeld mondscanners. De D35 van Innovation Meditech (Dreve) is de meest nauwkeurige 3D printer in de dentale markt.

Lotus DentalCompany Limited werd opgericht in 2007 in Chiang Mai, een stad in het noordelijke gedeelte van Thailand en 700 km verwijderd van Bangkok. Lotus is met haar 20 medewerkers gevestigd in één van de gebouwen van Hexa Ceram.

Behalve ervaren tandtechnici, zijn de medewerkers van Lotus Dental ook echte CAD-CAM experts die betrokken zijn bij de technologische ontwikkeling van de apparatuur. Het uitgebreide machinepark stelt Lotus Dental in de gelegenheid om hoogwaardige kwaliteit in een kort tijdsbestek te produceren.