logo

Kunstgebit / Prothese

Hebt u een nieuw kunstgebit nodig? U bent van harte welkom bij Tandprothetische Praktijk Reuvers. U kunt bij ons o.a. terecht voor een nieuw kunstgebit. Wij meten zowel een volledige als een partieel kunstgebit aan.

Over het algemeen zijn voor het maken van een volledig kunstgebit 5 á 6 behandelingen nodig. Uw behandelaar bespreekt uitvoerig uw wensen en verwachtingen. In sommige gevallen volstaat een nieuw kunstgebit niet meer. Bijvoorbeeld omdat het kaakbot teveel is geslonken. Vaak worden er dan implantaten geplaatst door een implantoloog of een kaakchirurg.

Wij werken samen met diverse implantologen en kaakchirurgen. In enkele praktijken van Reuvers werken implantologen. Eerst maken wij een afspraak voor een vrijblijvend consult zodat u goed wordt geïnformeerd.

De behandel afspraken voor een volledig kunstgebit

Afspraak 1: We maken de eerste afdrukken van uw mond.

Afspraak 2: We bepalen de beethoogte en de stand van uw kaken ten opzichte van elkaar. Wij noemen dit ‘beetbepalen’.

Afspraak 3: Passen van uw prothese in was. Tijdens deze behandeling staan de tanden en kiezen in was opgesteld en zal uw behandelaar samen met u bespreken of u tevreden bent over hoe het kunstgebit eruit ziet . De behandelaar controleert of de beetbepaling van de vorige behandeling goed is.

Afspraak 4: Het plaatsen van het kunstgebit. Uw nieuwe kunstgebit is nu klaar en wordt ‘geplaatst’. De pasvorm wordt goed gecontroleerd. Ook controleren wij of uw kiezen goed op elkaar komen.

Afspraak 5: Een week na het plaatsen komt u terug voor een extra controle. Wij controleren uw kunstgebit op diverse punten. Eventuele drukplekjes worden gelijk verwijderd.