logo

Sterk in schoonheid!

BruxZir® Anterior is de nieuwste innovatie in onze BruxZir® zirkonium productlijn. Dit esthetische monolithische materiaal is speciaal ontworpen voor het anterior gebied.

Een nieuwe standaard

BruxZir® Anterior is met een gemiddelde buigsterkte van 650 Mpa sterker dan IPS e.max® en opgebakken zirkonium. De sterkte in combinatie met een fraaie translucentie maken het een ideale esthetische oplossing. Daarnaast is BruxZir® Anterior minimaal invasief. De kleine
korrelgrootte zorgt voor een glad materiaal en is daardoor gunstig voor de natuurlijke antagonist. BruxZir® Anterior wordt ontworpen en gefreesd met behulp van CAD/CAMtechnologie en heeft een nauwkeurige pasvorm.

Indicaties

  • Anterior en premolaar kronen
  • Anterior en premolaar bruggen met 1 pontic
  • Anterior implantaat kronen

Patiënt voordelen

  • Esthetisch fraai, geschikt in het anterior gebied
  • Translucent en in alle VITATM kleuren verkrijgbaar
  • Minimaal invasief, vanwege de minimale preparatie eisen
  • Biocompatibel
  • Scherpe prijs/kwaliteitverhouding

Preparatie advies

  • Een lichte chamfer preparatie
  • Een preparatie van minimaal 0.8 mm is acceptabel, een preparatie van 1.25 mm wordt aanbevolen

Kleur bepalen

Een correcte kleurbepaling van het element én de stomp is noodzakelijk. Gebruik hiervoor een speciale kleurring voor de stompkleur. De kleur van de kroon wordt met een normale kleurring bepaald. Dit is belangrijk om uiteindelijk de juiste kleur als eindresultaat te krijgen. Door de translucentie is de stompkleur belangrijk en beïnvloedt het eindresultaat.

Plaatsingsadvies

Wanneer een zirkonium restauratie wordt gepast in de mond en in contact komt met speeksel, hechten de fosfaten in het speeksel aan het zirkonium. Dit kan niet goed met water worden weggespoeld. Het beste is om de restauratie te reinigen met Ivoclean, om de fosfaten te verwijderen. Breng Ivoclean aan in de restauratie, laat 20 seconden intrekken, daarna uitspoelen en droogspuiten. Cementeer de restauratie met een cement geschikt voor zirkonium. Modificatie kit (verkrijgbaar bij 4Dental) BruxZir® kroon- en brugwerk dient met een fijne diamantboor met waterkoeling onder lichte druk te worden beslepen om kleine scheurtjes te voorkomen. Gebruik uw meerfunctiespuit om de restauratie te koelen. Indien u uitsluitend lucht gebruikt, neem dan de lichtste boor voor uw modificatie.

Modificatie instructie

Gebruik de eivormige boor voor het modificeren van de palatinale, occlusale en linguale oppervlakten van de elementen. De chamfer van de ronde boor is ideaal voor de buccale en linguale oppervlakten.

Polijst instructie

Gebruik zachte druk om te polijsten, geen water en gebruik de medium polijstcup. Deze verwijdert scheurtjes na gebruik van de diamantboor tijdens het modificeren.