logo

“…heeft uw patiënt forse gebitsslijtage?…”

Bespaar kostbare stoeltijd en biedt uw patiënten een duurzaam esthetisch functieherstel met nanocomposiet.

Toepassing
Diagnostiek en behandeling van gebitsslijtage en esthetische problemen als gevolg van ernstige gebitsslijtage vormen een uitdaging voor iedere tandarts. Uw tandtechnicus kan u daarbij helpen!

Met behulp van CAD/CAM-techniek ontwerpen en vervaardigen wij op maat gemaakte restauraties. U bespaart materiaalkosten en kostbare stoeltijd. Indirecte restauraties van nanocomposiet bieden duidelijke voordelen t.o.v. keramische materialen.

Voordelen nanocomposiet
• Duurzame en slijtvaste oplossing
• Minimaal invasief
• Adhesief te plaatsen
• Krachtendempend materiaal
• Eenvoudig te repareren

Het is essentieel om de gewenste beethoogte voortijdig goed vast te leggen met behulp van een kunststof slot/Jig. Voorafgaand aan de behandeling wordt de beetrelatie bepaald met behulp van een kunsthars slot/Jig. De restauratie is reversibel en semi-definitief.

Preparatie
In principe hoeft u niet te prepareren. Voor een mooie rand aansluiting is een lichte preparatie wenselijk. Indien restau raties op zwaar verkleurde elementen of amalgaan vulling geplaatst worden dient u deze te verwijderen en eventueel op te bouwen.

Cementeren
De nanocomposiet-restauraties kunnen met elk modern composietcement worden bevestigd. I.p.v. bonding of primer van het composietsysteem, werkt u met de door ons meegeleverde primer.

Inslijpen
Inslijpen met een fijne diamantboor en voldoende waterkoeling. Daarna de restauratie polijsten met een polijstset, geschikt voor composiet materiaal.